Kategorie receptů
- Autor: erusnakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krevety | 120 |
Vejce celá průměr | 120 |
Zázvor | 50 |
Sójová omáčka | 15 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 65 |
Papričky chilli | 1 |
Cibulka jarní | 30 |
Energetická hodnota celkem: 2480 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1240 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvarime 1 sacek thajske dlouhozrne ryze (nesolit). Rozmichame 3 vejce a osmazime omeletu z obou stran. Pote omeletu zarolujeme, nechame vychladnout a nakrajime na "tenke sneky". Na oleji osmahneme male krevety, pridame nasekanou chilli parpricku (susenou) a pristrouhame kousek zazvoru. Pote pridame varenou ryzi a sojovou omacku (nesetrime). Vypneme sporak, promichame a na zaver pridame na kolecka nakrajenou jarni cibulku (vcetne nate). Podavame s hulkami ;)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.